ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през почивните дни

...
21.06.2021 / 11:03

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

 

В дните от 18 до 21 юни полицейски екипи са извършили 200 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора.

 

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

 

Извършени са 67 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

 

Не са установени нарушения.

 

Твърдица: Криминалисти работят по заявена кражба на медни проводници от частен имот в град Твърдица. Сигналът е получен на 18 юни по време на специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността на територията на община Твърдица. Извършени са незабавни издирвателни действия. По подозрение за извършената кражба е установен криминално проявен 44-годишен мъж от същия град. Той е задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1,т.1 от Закона за МВР. Вещите, обект на кражбата са предадени. По случая работят разследващ полицай и криминалисти на РУ-Твърдица.

 

Полицейски служители на РУ-Твърдица са установили случай на управление на МПС след употреба на наркотични вещества. На 19 юни, около 21,50 часа, в град Твърдица е извършена проверка на 31-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ауди А4“. Пробата, извършена с техническо средство, е показала положителен резултата за употреба на наркотично вещество. По случая работи разследващ полицай.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 20 юни в квартал „Даме Груев“ е извършена проверка на 35-годишен мъж от град Сливен. Полицейските служители установяват, че мъжът държи високо рискови наркотични вещества. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа на основание чл.72, ал.1,т.1 от Закона за МВР.

 

По случая работят разследващ полицай и криминалисти на РУ-Сливен.

 

На 20 юни служителите на сектор „Пътна полиция“-Сливен са се отзовали на сигнал за пътно произшествие. Инцидентът е станал на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен между лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 46 години, и лек автомобил „Рено Меган“, управлявано от водач на 48 години. При произшествието няма пострадали. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство на 46-годишния водач на лекия автомобил „Опел“ е показала положителен резултат над 1,2 промила, като случая е предаден на разследващ полицай. Пробата за употреба на алкохол на другия водач е отрицателна. По отношение на възникналото пътно произшествие е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 19 юни, около 09,30 часа, на ул. „Васил Левски“ в град Нова Загора е възникнал пожар в лек автомобил „Пежо 206“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожен е двигателя, спасено е купето на автомобила. Причината е техническа неизправност.

 

На 20 юни, в 12,05 часа, е получен сигнал за пожар в пункт за вторични суровини в местността „Кише дермен“ край Сливен. Произшествието е ликвидирано от три автомобила и 10 служители на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 50 автомобили за скрап, нанесени са щети на съседна сграда-60 кв.м. топлоизолация и 1 климатик. Спасени са 2 сгради и 50 автомобила за скрап. Причината за пожара е извършването на огневи работи в близост до разлята лесно запалима течност.

 

На 19 юни, в 09,15 часа, в РСПБЗН - Сливен е получен сигнал за пожар в село Блатец, възникнал в ел.табло на къща, собственост на 52-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано от собственика до пристигане на екипа. Пострадали няма. Унищожено ел.таблото.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е отводнявал мазе в сграда на ул.“Луда Камчия“ в град Котел. Сигналът е получен на 19 юни, в 09,46 часа. Пострадали няма. Не са причинени материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев