ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН

...
14.06.2021 / 15:18

ОДМВР-Сливен със специализирани операции и завишен контрол по автомагистрала „Тракия” и пътища първи и втори клас.

 

Традиционно през летния сезон се наблюдава интензивен трафик по пътищата от републиканската пътна мрежа, като движението е особено натоварено в последния работен ден и в почивните дни.

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на нарушенията, влияещи пряко на пътния травматизъм, от 11 юни до 26 септември е в ход традиционната операция на пътна полиция „Лято”. Операция е разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” и е част от инициативите по превенция на пътната безопасност.

През летния сезон екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще осъществяват контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в областта. Планирани са специализирани операции по контрол на скоростните режими на територията на ОДМВР-Сливен. Засилени остават проверките за употреба на алкохол и наркотици.

Завишен контрол ще има по автомагистрала „Тракия” и пътищата от първи и втори клас в областта в часовете: петък- от 14,00 до 21,00; събота- от 08,00 до 14,00, неделя- от 14,00 до 21,00.

Ще се следи за неправомерно движение, спиране и паркиране в аварийната лента на автомагистралата. Всички технически средства за контрол на скоростта са в изправност и в експлоатация.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев