ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

...
06.08.2020 / 12:09

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в община Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от заболелите са жители на града, един – на малко населено място. Възрастта им варира от 25 до 79 години. Най-възрастният пациент – самотноживееща жена от Сливен, е в по-тежко състояние и е приета в инфекциозното отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Още двама от заболелите са хоспитализирани, един е на домашно лечение, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. Няма данни инфектирането да е станало в семейно огнище или на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в Сливенска област са 64, както следва: 36 са в община Сливен /31 от болните са жители на града/, 21 са в община Нова Загора /14 са от града/, в община Твърдица и община Котел случаите са съответно 5 и 2.

 

Нови 10 жители на областта са поставени под домашна карантина и общият брой на карантинираните към момента възлиза на 171 души. Отпаднали от карантина, от началото на епидемията, са 8 996 души.

 

Рискът от разпространение на коронавируса на територията на Сливенска област все още съществува. Това налага да се спазват всички разпоредени от здравния министър противоепидемични мерки, напомниха от Областния кризисен щаб.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев