МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ДЕЦАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА НАЙ-ПОКАЗАТЕЛНИ

...
14.04.2019 / 17:21

Работата за задържане на децата и учениците в задължителното предучилищно и училищно образование в Сливенска област е най-трудна, но резултатите, които се постигат, са най-показателни, заяви при посещението си в Сливен министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той подчерта, че добрите резултати, които се постигат за задържането на децата в класните стаи, трябва да се затвърдят, като ежедневно се полагат усилия в обучителния процес. Министърът призова за съвместни усилия на родители, учители и цялото общество за задържането на подрастващите в образователните институции.

 

Красимир Вълчев участва в дискусия за образованието, която се проведе на 13 април в общинската зала „Май“. На нея присъстваха областният управител Чавдар Божурски, народните представители Десислава Танева и Галя Захариева от ГЕРБ, кметовете на общините в областта.

 

Работата по Механизма за задържане на децата и учениците в задължителното предучилищно и училищно образование е основен приоритет в дейността на областния управител Чавдар Божурски и екипа му. В област Сливен действат 63 екипа за обхват, в които са включени 587 представители на институциите, ангажирани в Механизма. От началото на първия учебен срок те посетиха 2 893 адреса на деца и ученици на възраст от 5 до 16 години, които не са се записали в предучилищните групи или в училище. В резултат на тези посещения бяха върнати в образованието 652 деца. Работата на екипите продължава.

 

Дускусията в зала „Май“ бе част от Платформата за граждански диалог „Европа в нашия дом“. В нея участваха директори на училища, преподаватели, общински съветници, учители.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев