ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ

...
22.03.2019 / 11:20

Община Сливен започва изпълнението на проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен”. Той е в изпълнение на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Основната цел е подобряване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността, както и трайната интеграция на най-маргинализираните общности, включително ромите, чрез реализацията на комплексни мерки и прилагането на интегриран подход. Предвижда се да бъдат изпълнявани дейности, включващи подкрепа за подобряване достъпа до заетост, образование, социални и здравни услуги, както и мерки за развитие на местните общности и преодоляването на негативни стереотипи.

Проектът се изпълнява в партньорство със Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, гр. Сливен; Фондация „Регионален център за икономическо развитие“, гр. Сливен; Детска градина „Звездица“, гр. Сливен и Фондация „Здравето на ромите“, гр. Сливен.

Срокът за изпълнение на дейностите е до 31.12.2020 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев