СПЕКТАКЪЛЪТ КОПЧЕ ЗА СЪН ПРАЗНУВА 15 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА И 200 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

...
21.03.2019 / 08:15

Тази неделя, 24 март, спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН, по Валери Петров, ще отпразнува 15 години сценичен живот. Точно на тази дата преди 15 години на сцената на Държавен куклен театър – Сливен се роди спектакълът, създаден по едноименната класическа приказка на Валери Петров. Сценичната адаптация и постановката са дело на Злати Златев, сценографията е на Анна Игнатова, а вълшебната музика е на композитора Владимир Джамбазов.

15 – годишният юбилей на спектакъла в неделя съвпада и с неговото 200-тно представление. През своя дълъг сценичен живот КОПЧЕ ЗА СЪН печели любовта на публиката и високата оценка на журито и критиката у нас и в чужбина. Постановката е отличена с награди от национални и международни театрални фестивали.

 

- Награда за оригинална музика и Награда на детското жури „Цар на превъплъщението” за най-добра мъжка роля на Румен Гаванозов от МТФ „Златния делфин” – Варна 2005 г.

- IX Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово” – Пловдив 2013 - Награда за актьорско майсторство на Катилей Кателиев за ролята на Дядото.

- „Летен фестивал на изкуствата”, 2013, Сибиу, Румъния – Награда на публиката за най- добра музика.

 

Оги в тъмното не спи.

Дядо приказки реди.

Копчето за сън върти спомените на нощта.

Първа приказка – за рибки.

Втора приказка – за котка .

Копчето се преобърна.

Сън изплува от нощта,

... странна трета приказка – за обичта.

 

Заповядайте тази неделя, 24 март, от 11 .00 часа в салона на ДКТ – Сливен, за да отпразнуваме двойния празник на една от емблематичните постановки на нашия театър.

 

За информация и резервация на билети - 044/62 35 41

 

 

Още снимки от новината

...
...
...

 

Прикачени файлове към новината

... [1.12MB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев