ЗА СЕДМИЦА СА КОНСТАТИРАНИ 1000 НАРУШЕНИЯ НА ПЪТЯ

...
20.03.2019 / 15:37

134 са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани, съобщиха от областната дирекция на МВР.

 

От 11 до 17 март на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност по линия на TISPOL, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

 

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2560 моторни превозни средства, и 2920 лица. Констатирани са 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

 

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 478 нарушения на скоростта и 4 автомобила без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 515 електронни фиша за скорост и 4 електронен фиш за автомобили без застраховка.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 102 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.

 

За други нарушения са съставени 845 фиша. Актовете са 130.

 

Установени са 3 неправоспособни водачи. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като един е с над 1,2 промила. 3 са управлявали МПС след употреба на наркотици.

 

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 16.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 131 фиша за неправилно паркиране.

 

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен се проведе операция по линия на TISPOL за контрол на водачи и пътници за използване на обезопасителни колани и системи за сигурност на деца. В рамките на кампанията са предвидени операции по метода широкообхватен контрол в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Проверени са общо 1208 автомобила, 796 пътници на предни седалки, 575 пътници на задни седалки и 98 деца. Установените общо водачи и пътници, които не са използвали предпазните колани, са 134, от тях 20 водачи, 41 пътници на предни седалки , 73 пътници на задни седалки и 6 деца са били без колани или столчета за безопасност.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Продължават операциите по пътна безопасност за установяване на нарушения, пряко влияят на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев