АКТРИСАТА МАЯ БЕЖАНСКА С ПРЕМИЕРА НА СЦЕНАТА НА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР–СЛИВЕН

...
14.03.2019 / 18:31

На 15 март 2019 г. /петък/, от 19.00 часа, Държавен куклен театър-Сливен ще представи премиерното си заглавие КОМЕДИАНТКАТА, по новелата на Джон Л’ьору . Драматизацията и постановката са на Невена Митева. Художник е Цвета Коева , а музиката е на Константин Цеков. С участието на Мая Бежанска. Тя влиза в ролята на една актриса на 38 години, със сравнително успешна кариера и добро семейство, която неочаквано забременява. Докато се колебае дали може да наруши спокойния си живот, открива, че бебето й ще има аномалии. На всичко отгоре то пее през цялото време в корема й – нещо, за което никой не вярва. Какво решение ще вземе ? Трябва да е най-хуманното, нали?

КОМЕДИАНТКАТА е един синтетичен спектакъл, изграден с много пластика и красива визия, наситен с оригиналната музика на известния музикант от легендарната група ФСБ.

 

НЕВЕНА МИТЕВА е режисьор, дългогодишен директор на ДТ „Рачо Стоянов“-Габрово. Има над 100 постановки в България – НТ „Иван Вазов”, театър „199”, Варна, Плевен, Русе, Казанлък, Габрово и Димитровград. Поставяла е в Германия, Русия, Армения, Румъния и Беларус.

МАЯ БЕЖАНСКА е актриса в Столичен куклен театър. Участва в повечето от постановките на столичните кукленици, играе в популярния ситком „Домашен арест“, успешно реализира различни творчески проекти. През 2014 г. представя първия си моноспектакъл „Колекционерката“ от Радослав Чичев, с режисьор Катя Петрова, на сцената на Театър 199 в София.

15 март /петък/ от 19. 00 часа, в салона на Държавен куклен театър – Сливен! Заповядайте!

За повече информация тел: 623541 или www.puppets-sliven.eu

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев