ДОБРОВОЛЦИ ОТ ЕВРОПА ОРГАНИЗИРАХА ДЕН НА РОЗОВИ МЕЧТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВ" СЛИВЕН

...
28.02.2019 / 16:23

Инициативата Ден на розовата фланелка датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Вчера учениците от ОУ „Братя Миладинови” помечтаха заедно с доброволците от сдружение „Жажда за живот” Павло Ковал от Украйна и Илария Кампестре от Италия за училище на бъдещето без агресия и тормоз. Ученици от пети, шести и седми клас се включиха в изготвянето на КАРТА НА МЕЧТИТЕ. Рецептата сподели Рая Попова – училищен психолог.

 

Какво представлява картата на мечтите?

 

Нашата реалност се ражда и пресъздава от нашето подсъзнание. Картата на мечтите е своеобразен пътеводител в страната на желанията. От списания можете да изрежете снимки на това което бленувате и да ги залепите на голям картон в следните сектори:

 

БОГАТСТВО

ДОМ, СЕМЕЙСТВО

ЗНАНИЯ, МЪДРОСТ

СЛАВА

РАБОТА, КАРИЕРА

ЛЮБОВ, БРАК

ДЕЦА, ТВОРЧЕСТВО

ПЪТЕШЕСТВИЯ, ПРИЯТЕЛСТВА

 

Заниманието е лесно, приятно и вдига енергията на макс. Чувствайте се като на празник! Нашия барометър на емоциите скочи неимоверно много при изготвянето на най - дългия розов гирлянд заедно с децата от IIб и IIв класове. Благодаря на класните ръководители - вълшебнички Марияна Паскалева и Радка Петрова за създаденото пространство за добри чудеса. В сътворяването на училищните карти на мечтите се включиха без резерви дори учениците със специални образователни потребности.

 

А ВИЕ ЗА КАКВО МЕЧТАЕТЕ?

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев