РЪКОВОДСТВОТО НА "ВИК" РАЗГОВАРЯ С ЖЕНИ ЛИДЕРКИ В КВ. "НАДЕЖДА"

...
27.02.2019 / 14:25

По покана на сдружение „Жажда за живот“, ръководството на „ВиК“ – Сливен проведе разговор с лидерска група жени от кв. „Надежда“. Това е част от поредицата срещи с институциите, с които представителите на ромската общност имат желание да общуват, за изясняване на техните проблеми, права и задължения. Срещата се вписва в контекста на стратегията на водното дружество в Сливен за работа с представителите на ромските квартали в региона, за разясняване на основните правила в отношенията му с потребителите на вода от ромските махали.

 

Представителите на ромската общност поставиха проблеми на водоснабдяването в кв. „Надежда“, свързани ниското налягане в северната му част и монтирането на водомери на всички потребители, а представителите на водното дружество – проблеми, свързани със изразходването и заплащането на използваните водни количества. На срещата присъстваха управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев, шефът на отдел „Инкасо“ на водното дружество Росен Станев и инкасатори на квартала.

Управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев за пореден път посочи, че в „Надежда“ влиза голямо количество вода, но събираемостта от потребителите е минимална. Основната причина за липсата на налягане в чешмите на квартала е некоректното й разпределение. Въпреки многобройните срещи на ръководството на дружеството с представители на кв. „Надежда“, продължава разхищението на водата в южната част на квартала, където няма култура на водоползването, водата се пилее от отворените или липсващи кранове, а поставените от дружеството много бързо се демонтират. Прекараните водопроводи са оразмерени за по-малко потребители и увеличението на броя на жителите на квартала изисква подаваните количества вода да бъдат изразходвани коректно. В действителност, потребители от южната част на квартала пропиляват водата на живеещите в северната част. Проблемът трябва да се реши с намесата на кметския наместник и споразумяване между самите жители от различните части на квартала.

 

За почистване на канализацията пак в южната част на квартала за две години дружеството е изразходило много средства, но затлачването с пясък и боклуци на каналите продължава. От монтираните преди години от общината 800 водомера, са останали едва 200, посочи инж. Рашев, останалите са демонтирани или счупени.

 

Управителят на „ВиК“ – Сливен предложи инкасаторите на квартала, заедно с медиатори от сдружението „Жажда за живот“, да обходят домовете в южната част на „Надежда“, за да заснемат и опишат установените от тях течове, проблеми и незаконни действия по мрежата. Въз основа на това, при следващата среща с лидерската група, могат да бъдат предложени мерки за предприемане на съвместни действия.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев