ПРОВЕРКИ В НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ НА СЛИВЕН И КОТЕЛ СА УСТАНОВИЛИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА, НЕРЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ И ДРУГИ НАРУШЕНИЯ

...
25.02.2019 / 14:16

Специализирана операция за противодействие на престъпленията свързани с разпространение на наркотични вещества, установяване на малолетни и непълнолетни лица в питейните и увеселителни заведения след 22.00 часа без пълнолетен придружител и противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на РУ-Сливен и РУ-Котел.

За времето от 14,00 часа на 23-ти до 02,00 часа на 24-ти февруари полицейски служители на РУ-Котел са извършили проверки на 88 лица, 38 автомобила, 11 питейни и увеселителни заведения, игрални зали, хотели и къщи за гости. Установени са 4 непълнолетни лица в нощно заведение в град Котел. На родителите са съставени актове. Съставени са 5 акта по Закона за българските лични документи.

В Сливен, за времето от 22,00 часа на 22-ри до 04,00 часа на 23-ти февруари, са проверени 15 заведения, 181 лица и 54 автомобила. Извършени са проверки в игрални зали и други обекти. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Установени са 3 непълнолетни в нощно заведения без придружител, на родителите е съставени актове и протоколи за предупреждение. Съставени са актове по ЗБЛД, ЗДвП и 5 протокола за предупреждение по ЗМВР.

 

Сливен: Водач, употребил наркотици, е задържан от полицейски служители в град Сливен. На 24 февруари е извършена проверка на 36-годишния С.С., водач на лек автомобил „БМВ“. Полицейските служители установяват, че С.С. е употребил наркотични вещества- канабис и метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по установяване и задържане на извършител на грабеж. На 22 февруари 77-годишна жена е съобщила, че около 11,00 часа същия ден неизвестен извършител е откраднал портмонето й с лични документи и сумата от 150 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Широкообхватен контрол по пътна безопасност и превенция над поведението на водачите и пешеходци при зимни условия, е осъществен в град Нова Загора на 22 февруари. За времето от 09,30 до 11,30 часа са проверени 51 автомобила и 54 лица. Констатирани са 12 нарушения за Закона за движение по пътищата. Съставени са 10 глоби с фиш и 2 акта за неплатени глоби, за което са отнети 2 свидетелства за управление на МПС.

 

Кражба на вещи и инструменти от частен имот в село Каменово разследват служители на РУ-Нова Загора. През нощта на 21 срещу 22 февруари неизвестен извършител е проникнал в имот, собственост на 59-годишен мъж, и е извършил кражба на акумулатор, инструменти и други вещи, собственост на заявителя. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожар:

На 23 февруари, около 16,00 часа, е възникнал пожар в неработещо заведение в град Нова Загора. Съобщението е получено в РСПБЗН-Нова Загора в 16,14часа, произшествието е ликвидирано в 16,50 часа. Пострадали няма. Унищожени са 40 кв.м. покривна конструкция и 100 кв.м. опушени стени. Спасена е останалата част от сградата.

 

Твърдица: Не са регистрирани престъпления на територията на РУ- Твърдица по време на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност в населените места, в които няма постоянно полицейско присъствие. За времето от 21 до 24 февруари полицейски служители са извършени обходи в малките населени места в общината. Проверявани са автомобили и превозни средства с животинска тяга на входните и изходните пътни участъци. Проверки за незаконен добив и превоз на дървесина. Извършени са посещения на самотноживеещи хора. Осъществен е контрол и проверки на лица от криминалния контингент. В хода на операцията са установени 35 нарушения за ЗБЛД, ЗДвП, Наредбата на общината.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев