В СЛИВЕН БЕШЕ ПОЧЕТЕНА 146-ТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

...
19.02.2019 / 17:30

С церемония по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски днес бяха отбелязани 146 години от неговата гибел.

 

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че Апостолът на свободата се е превърнал не само в символ за българския народ, но вяра и посока към мечтата за силна и свободна България. „Неговите идеи за равноправие на хората, за човешките права и свободи, идеалът му за демократично управление и равенство между народите, както и равенство пред закона, са така актуални не само в днешно време, но и за идните поколения. На тях той посвещава целия си живот и енергия. Личността му остава най-светлата и ярка, заслужила безрезервно възхищението и любовта на българския народ“, заяви пред присъстващите кметът Радев.

 

По време на ритуала своя поетичен поглед към живота и делото на Апостола представиха учениците от 6 клас на Основно училище „Д-р Иван Селимински“.

 

Венци и цветя пред паметника на пл. „Васил Левски“ поднесоха кметът Стефан Радев, народните представители Кольо Милев и Таско Ерменков, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет - Сливен Димитър Митев и общински съветници, директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов, директорът на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков и директорът на Регионална служба „Военна полиция“ полк. Деян Цветков, Военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждански сдружения, културни институти, учебни заведения от Сливен, политически партии, организации и граждани.

 

На ритуала днес присъстваха още зам. кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и секретаря на Общината Валя Радева.

 

Венци и цветя бяха поднесени и от името на народния представител Десислава Танева, командира на военно формирование 22220 полк. Любомир Вачев и началника на РУО – Сливен Боян Аксаков.

 

В края на церемонията ученици от 4-и А клас на ОУ „Д-р Иван Селимински“ с класен ръководител госпожа Луланска, засадиха елха. Коледното дърво е красяло класната им стая по време на празниците. То беше засадено в градинката до паметника на Левски.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев