ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА КАНАБИС Е РАЗКРИТА ОТ ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

...
14.02.2019 / 07:35

При спецакция на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен на 12 февруари е разкрита лаборатория за отглеждане на канабис в офис помещение в сграда в центъра на Сливен. Двама са задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В хода на процесуално-следствените действия е установена лаборатория изцяло оборудвана и пригодена за отглеждане на канабис- изградени въздухопроводи, нагревателни лампи, вентилатори и други. Иззети са 556 засадени растения в саксии, които при полевия тест за реагирали на наркотичното вещество и 100 грама суха листна маса. При последвалите действия в домовете и автомобилите на двамата задържани полицейските служители са намерили и иззели парични суми в лева и евро, както и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност.За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Окръжната прокуратура Сливен е повдигнала обвинение и задържа до 72 часа Веселин К. и Антон Х. и двамата от Сливен за това, че противозаконно държали с цел разпространение 70гр. високорисково наркотично вещество /марихуана/ и отглеждали 556 растения коноп. Това съобщи говорител на прокуратурата.

 

На 12.02.2019г. в ОД МВР Сливен е започнало разследване по досъдебно производство в хода на което прокурор при ОП-Сливен е повдигнал обвинение срещу Веселин К. и Антон Х. и двамата от Сливен, за това че на 12.02.2019г. в апартамент в Сливен без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като съизвършители държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 70 бр. коноп /марихуана/ - престъпление по чл.354а ал.І изр.1 предл.4 вр. с чл.20 ал.ІІ от НК;

ЗАТОВА ЧЕ от неустановена дата до 12.02.2019г. и на горепосоченото място в съучастие като съизвършители отглеждали 263 бр. растения коноп /марихуана/ в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354в ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК и

ЗАТОВА ЧЕ от неустановена дата до 12.02.2019г. в избено помещение на сграда в Сливен в съучастие като съизвършители отглеждали 293 бр. растения коноп /марихуана/ в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354в ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Веселин К. и Антон Х. в извършване на инкриминираните тежки умишлени престъпления.

Предстои ОП-Сливен да внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев