БЛИЗО 109 МЛН.ЛВ. ЩЕ РЕАЛИЗИРА ОБЩИНА СЛИВЕН ТАЗИ ГОДИНА

...
31.01.2019 / 14:08

С 27 гласа „за“, 8 „против“ и 1 „въздържал се“ общинският съвет на Сливен прие бюджета на Общината за настоящата година. Той възлиза на 108 896 685 лева.

По думите на кмета Стефан Радев бюджетът ще затвърди твърдата финансова политика на общинското ръководство до този момент.

„Стремим се към все по-голямо процентно изпълнение на бюджетния план. Надявам се да продължим да вървим в тази посока, за да достигнем 100-процентно изпълнение“, изтъкна Радев.

Той посочи, че гражданите имат много очаквания за подобряване средата на живот в Сливен.

„С капиталовата програма, която водим, се опитваме да изпълним тези очаквания. Много дейности сме прехвърлили към Общината, за да не сме зависими от външни изпълнители“, посочи кметът.

Стефан Радев е категоричен, че бюджетът за тази година е напълно изпълним.

„Голямата разлика при тези средства е, че на практика вече нямаме просрочени задължения, които да изплащаме“, каза Стефан Радев.

Общинският съвет прие също да намали данъчната ставка за стари леки автомобили.

„Промяната в Наредбата за местни данъци и такси е продиктувана от желанието ни да не натоварваме бюджета на хората с най-ниски доходи. Ставките ще бъдат минималните по закон“, обясни кметът.

Общинските съветници гласуваха също и продажбата на общинската част от бившата Популярна банка.

Местният парламент одобри предложението за изменение на Наредбата за обществения ред. По думите на Стефан Радев то е необходимо във връзка с постъпили редица сигнали за вдигане на шум в часовете за почивка.„Желанието ни е да осигурим спокойствие на хората, които живеят в близостдо тези обекти“, заяви кметът. С решението влиза в сила забрана за изграждане на автомивки, вулканизатори, комплекси за автоуслуги, които създават предпоставки за нарушаване спокойствието на живеещите в района. В населените места работното им време се променя от 7 часа до 22 часа.

В рамките на заседанието бешеприета изцяло нова Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Текстовете в нея регламентират отдаването на общински имоти до 5 години, без право на удължаване на сроковете. Бяха приети и предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.

На днешната сесия Десислава Илиева се закле като общински съветник. Тя зае мястото на подалата оставка Силвия Маринова.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев