КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ИСКАМ В ГРАД СЛИВЕН ДА ИМА РАБОТЕЩ ПЛУВЕН БАСЕЙН

...
23.01.2019 / 10:33

Недопустимо е в града да няма плувен басейн, който децата и жителите на града да не могат да посещават. Това заяви кметът Стефан Радев по повод състоялата се работна среща във връзка с функционирането на плувния басейн в СУ „Константин Константинов“. В нея участваха зам. кметът Пепа Чиликова, експерти от Общинска администрация – Сливен и ръководството на училището. В рамките на срещата бяха обсъдени възможните варианти за предстоящото пускане в експлоатация на плувното съоръжение.

"Разбирам, че училищата са самостоятелни институции и сами вземат управленски решения“, но настоявам ръководството на училището да направи всичко възможно плувният басейн да заработи“, каза още кметът Радев. По думите му Община Сливен е осигурила 20 хил. лв. в бюджета на училището за функционирането на спортното съоръжение. От ръководството на училището съобщиха, че са предприети всички действия басейнът да заработи от 28 януари. Изпратени са за анализ задължителните проби на химичния състав на водата в РЗИ – Сливен, функционират и агрегатите за затоплянето на водата.

По предложение на кмета Радев и поради невъзможността на Основно училище „Елисавета Багряна“ да осигури ремонта и поддръжката на големия басейн, намиращ се там, в края на 2018 г., Общината реши да поеме управлението на плувното съоръжение. Предвижда се той да бъде пуснат в експлоатация през 2019 г.

Във връзка със спортната инфраструктура на града, общинското ръководство предвижда и ремонт на спортна зала „Младост, както и цялостна реконструкция и пускане в експлоатация на зала „Асеновец“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев