СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОПЕРАЦИИ И ЕЖЕДНЕВЕН КОНТРОЛ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН

...
22.01.2019 / 19:15

Операция на Пътна полиция за алкохол и наркотици в Котел и Сливен

 

Трима водачи с алкохол, един с наркотици и двама неправоспособни са хванати по време на операция по главни и общински пътища в Котел и Сливен. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков с цел засилен контрол по отношение на водачите, употребили алкохол и наркотици, като и установяване на неправоспособни водачи.

На 19 и 20 януари екипи на Пътна полиция от Сливен и Котел са проверили 95 автомобила и 104 лица. Констатирани са 19 нарушения на Закона за движение по пътищата. В Котел са установени трима водачи, употребили алкохол, като един е над 1,2 промила. Един водач с наркотици е хванат в Сливен. Установени са двама неправоспособни – един в Котел и един в село Желю войвода. Две шофьорски книжки са иззети за нередовна застраховка Гражданска отговорност. За непратени глоби са отнети две книжки. Общият брой на отнетите свидетелства за управление на МПС са шест. Образувани са две бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила и за наркотици.

В хода на операцията, на пътя при извършване на проверките, са връчени 20 електронни фиша.

Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителни клан и превишаване на скоростта.

 

От 14 до 20 януари екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2118 моторни превозни средства, и 2262 лица. Констатирани са 988 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 414 нарушения на скоростта. Издадени са 383 електронни фиша.

В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 83 фиша и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 857 фиша. Актовете са 110.

Установени са 5 неправоспособни водачи. 8 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 2 от тях са с над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол.Двама водачи са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества.Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 13.

 

Осъществени са 3 операции по метода широкообхватен контрол – по едно в Сливен, Нова Загора и Котел, както и контрол в районите на питейни и увеселителни заведения. Завишен полицейски контрол на входните и изходни пътни участъци в малките населени места.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества.

 

Тази седмица се провеждат специализирани операции по пътна безопасност по установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

 

РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР: ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев