СТЕФАН РАДЕВ: ВЪПРЕКИ ПРЕВРАТНОСТИТЕ НА СЪДБАТА, СЛИВЕН НЕ СПИРА ДА ТЪРСИ СВОЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТ

...
17.01.2019 / 17:17

Със залп от около десет пушки започна честването на 141 години от Освобождението на Сливен на площад „17-ти януари“.

В словото си кметът Стефан Радев посочи големия принос на града под Сините камъни за освобождението и възраждането на Българската държава. „В този ден отдаваме почит на хилядите наши съграждани, дали живота си за Родината. Въпреки превратностите на съдбата, Сливен не спира да търси своя европейски път и облик. Нека славната памет на нашите предци ни вдъхновява да работим съвместно за развитието и просперитета на града ни“, заяви кметът.

 

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението на Сливен беше отслужена от Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий и свещеници от храм „Свети Николай Чудотворец”.

 

Венци и цветя пред морената на площада поднесоха председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев и общински съветници, кметът Стефан Радев, зам. областният управител Камен Костов, сливенският митрополит Иоаникий, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началникът на Гарнизон Сливен и командир на Военно формирование 22220 полк. Любомир Вачев, директори и представители на институции, неправителствени организации, политически партии, граждани и ученици. Венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител Десислава Танева, директора на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов и директора на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков.

 

На церемонията присъстваха още заместник – кметовете Стоян Марков и Пепа Чиликова.

 

По-късно днес бяха поднесени цветя и пред бюст- паметника на генерал Скобелев.

 

Организатори на проявите, посветени на 141 години от Освобождението на Сливен са Община Сливен, Сливенска митрополия и Военно формирование 22220.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев