ПРОВЕДЕ СЕ ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

...
10.01.2019 / 10:00

В сградата на Общината се проведе обсъждане на проектното предложение за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“. Проектът беше визуализиран с мултимедийна презентация от главния проектант на обекта инж. Анастас Кънев. По думите му с разработката и нова структура на булеварда ще се подобри значително визуалната комуникация, както с обекта, така и в цялост за централна градска част. Приоритет ще бъдат пешеходците, осигуряване на безопасност за всички участници в движението, и същевременно постигане на функционалност за устойчива и модерна централна градска част.

В срещата, водена от заместник – кмета Румен Иванов участваха представители на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България и Регионална колегия на инженерите в инвестиционното проектиране. Те имаха възможност да дават своите конкретни мнения, препоръки и предложения, с които да се подобри цялостната визия на проекта.

Участниците в срещата получиха уверение от страна на заместник – кмета Румен Иванов, че всяко тяхно предложение и насока по проекта ще бъдат взети под внимание, и разгледани обстойно.

В края на месец ноември 2018 г. Общинското ръководство предостави възможност на жителите на община Сливен да внасят конкретни предложения и мнения по изготвената актуализация на проекта за благоустрояване на бул. „Хаджи Димитър“. Средствата в размер на 1 млн. и 800 хил. лв. са осигурени от българското правителство.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев