ОЩЕ ТРИ ЧИТАЛИЩА БЯХА ДОМАКИНИ НА СЪБИТИЯ ЗА КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ В ЕВРОПА

...
03.01.2019 / 10:55

Още три читалища в Сливенска област бяха домакини на събития, посветени на европейското културно многообразие. Събитията се състояха в последните дни на 2018 година и в тях се включи местното население.

 

НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1914“ в Твърдица представи коледните традиции в България и Италия. С участието на публиката бяха пресъздадени традиционни обичаи. Бяха подредени кътове със символите на празника, трапези с типични за двете страни специалитети. Гост бе кметът на общината Атанас Атанасов.

 

Четиринадесет рождественски песни на български, английски, португалски и други европейски езици прозвучаха в православния храм „Света Богородица“ в Нова Загора. Организатор на концерта бе НЧ „Диньо П.Сивков“ в града.

 

НЧ „Възраждане – 1954“ съвместно с ОУ „Н.Вапцаров“ котленското с.Ябланово предизвикаха интереса и на учениците, и на техните родители, близки и учители с програма, посветена на английската култура. В препълнената училищна зала бяха представени творби на известни писатели, рецитали и песни, свързани с битието и духовните традиции на английския народ. Проведен бе и открит урок.

 

Трите събития са последните от серията инициативи, които се проведоха през 2018 г. в Сливенска област във връзка с Комуникационната стратегия на България за ЕС.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев