КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГОРДЕЕМ СМЕ КАТО НАЦИЯ, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НИКОГА НЕ Е БИЛО ПЛЕНЯВАНО

...
06.01.2019 / 15:26

Гордеем се като нация, че знамената на Българската армия не са пленявани в нито една битка досега. По стара традиция, идваща още от времето на Първата българска държава, на Йордановден се благославят и освещават българските знамена”. Това заяви днес кметът Стефан Радев по време на освещаването на бойните знамена на Център за подготовка на специалисти - Сливен. На тържествения ритуал, състоял се на площад ,,Панайот Хитов”, кметът поздрави командира на Центъра полк. Любомир Вачев, и пожела на всички, които служат под Националния флаг здраве, много вяра и енергия, с която достойно да продължават да изпълняват свещения си дълг. Освещаването на знамената извърши отец Силвестър Янакиев.

Проявите на Йордановден продължиха с Велик Богоявленски водосвет и ритуал за ,,спасяване” на Светия кръст в ледените води на река Новоселска в кв. ,,Кольо Фичето”. За втора година Кръста успя да улови сливналията Антони Андонов. Той надви над 20 участници в ритуала на брега на реката. Поздравления и парична награда победителят получи от кмета на община Сливен Стефан Радев.

Последва традиционното за Йордановден мъжко хоро в реката.

Сред присъстващите бяха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, директори и представители на различни институции в града и граждани.

Съорганизатори на проявите са Сливенска митрополия, Община Сливен, Център за подготовка на специалисти – Сливен и Сдружение „Св. Георги Победоносец“.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев