ОБЛАСТНАTA ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ за времето от 6 часа на 5.10.2018 г. до 8 часа на 8.10.2018 г.

...
08.10.2018 / 11:17

Притежаване на наркотици са установили служители на група “Охрана на обществения ред“ през почивните дни. В хода на засилените мерки по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества са извършени провери в заведения и игрални зали в Сливен. На 5 октомври е задържан 26-годишният П.Д., след като в него е намерен плик, съдържащ бяло прахообразно вещество, което на полевия тест е реагирало на метамфетамин -пико. На 6 октомври в РУ-Сливен е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на ул."Йосиф Щросмайер" са иззети високорискови наркотични вещества – метамфетамин.

 

На 5 октомври, в 22,30 часа в дежурната част на РУ-Сливен е получен сигнал от оператор на общинска охрана и СОТ-Сливен за съдействие на техен охранителен екип в квартал „Българка“. При изпълнение на служебните си задължения служителят на охранителната фирма, след получаване на сигнал и пристигане на място при обект в квартал „Българка“ , е причинил лека телена повреда със стоп патрон на 37-годишния Р.Д., който е установен на мястото. Р.Д. е отведен в ЦСМП-Сливен за оказване на медицинска помощ и освободен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Кражба на техника от частен дом в сливенския квартал „Дружба“ разследват служители на сектор“Криминална полиция“ към РУ-Сливен. Сигналът е подаден на 7 октомври. От жилище, обитавано от мъж на 26 години, е извършена кражба на битова техника и лични вещи. Щета е на стойност около 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работя по установяването на извършител, причинил телесна повреда на 68-годишен мъж. На 6 октомври в района на общинския пазар в Сливен на 68-годишния мъж му е причинена телесна повреда, изразяваща се в счупване на зъби на долна челюст. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожар:

На 7 октомври е възникнал пожар в лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в гаражно помещение в жилищен блок на улица "Радой Ралин" в Сливен. Сигналът е получен в 14,52 часа, произшествието е ликвидирано в 15,50 часа от дежурен екип на РСПБЗН-Сливен. Автомобилът е унищожен. При гасенето е пострадал служител на дежурната смяна на РСПБЗН-Сливен, който е получил счупване на китка. От произшествието са причинени щети по паркиран в съседство лек автомобил „Шкода“. Причината за пожара е процес на установяване.

 

На 6 октомври в 12,28 часа в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за запален плевник в село Голямо Чочовени, собственост на 78-годишен мъж. Унищожени са покривна конструкция 70 кв.м.,1 тон зърно и домашно имущество. Причината за пожара е употребата на отрит огън в селскостопанската постройка- бензинова горелка.

 

Нова Загора: Криминалисти разследват взломна кражба от комплекс за социални услуги в Нова Загора. За времето от 17,00 до 19,45 часа на 6 октомври неизвестен извършител е проникнал в сградата, след като е срязал предпазна мрежа на прозорец. Извършил е кражба на два броя телевизори на стойност около 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители работят по кражба на пари и лични вещи от кабинет в градска поликлиниката в Нова Загора. Сигналът е подаден на 5 октомври от служител в болничното заведение. Откраднати са сумата от 100 лева и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожари:

На 5 октомври, около 18,20 часа, е възникнал пожар в къща в новозагорския кв.“Шести“. Съобщението е получено в 18,30 часа, произшествието е ликвидирано в 19,20 часа от дежурна смяна на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожена е сграда от 50 кв.м. и домашно имущество. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.

 

На 6 октомври, около 18,10 часа, е възникнал пожар в зърнокомбайн „CASE 9010“ в землище село Любенова махала. Съобщението е получено в 18,20 часа, произшествието е ликвидирано в 22,20 часа от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожен е комбайн и фураж слънчоглед – 3 тона. Причината за пожара е техническа неизправност във вентилаторите на комбайна.

 

Котел: Иззети цигари без бандерол от служители на РУ-Котел при операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. На 5 октомври е извършена проверка в частен имот в село Тича, собственост на 48-годишен мъж. При проведените процесуално-следствени действия в жилището са намерени и иззети 1000 къса цигари без бандерол от марките „Кarelia“, „Кarelia blue“ и „EVE“. По случая е образувано бързо производство.

 

80-годишен мъж загина при пожар в дома си в котленското село Соколарци. Сигналът за пожара е получен в РСПБЗН-Котел в 13,49 часа. Произшествието е ликвидирано в 14,20 часа от съседи. Мъжът е починал от задушаване от дима при горенето. Пожарът е тръгнал от леглото на пострадалия, най-вероятно от забравена запалена цигара.

 

Операции по пътна безопасност

 

За времето от 5 до 7 октомври на територията на ОДМВР-Сливен са установени водачи, употребили наркотични вещества и управление на нерегистрирани превозни средства. На 5 октомври, около 22,30 часа, автопатрулен екип на РУ-Нова Загора, на пътя за село Кортен, спира за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишния И.А. от град Нова Загора. Полицейските служители установяват, че И.А. управлява под въздействието на наркотични вещества - метамфетамин и амфетамин. Образувано е досъдебно производство.

На 6 октомври в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 22-годишна жена от село Стоил войвода. При проверката за употреба на наркотични вещества тя е показала положителна проба за марихуана. Образувано е бързо производство.

29-годишният В.М. от град Казанлък е хванат да управлява лек автомобил „БМВ“ в град Твърдица, след употреба на наркотични вещества- амфетамин. В РУ-Твърдица е започнато бързо производство.

На 6 октомври в град Сливен на улица „Йосиф Щросмайер“ е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 29-годишния С.С. от Сливен. Той е управлявал след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин.

37-годишният С.Т. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Опел“ след употреба на упойващо вещество- бензодиазепин. По случая е образувано бързо производство.

На 7 октомври, около 15,10 часа, в град Кермен е извършена проверка на мотоциклет „Симсон“, без регистрационни табели, управляван от 24-годишния П.Г. от същия град. Мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Започнато е бързо производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев