В СЛИВЕНСКАТА ПЛАНИНА СЕ СЪСТОЯ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – НАДПЯВАНЕ „КАРАНДИЛА ПЕЕ“

...
05.08.2018 / 08:22

На поляна в Сливенската планина в почивните дни се състоя 19-ти Национален фолклорен събор – надпяване „Карандила пее“. Много гости и над 60 участници от различни краища на България се събраха в местността Карандила.

„Днес нашите обичаи и традиции отново ще оживеят, благодарение на Вас, които съхранявате и популяризирате фолклорното ни богатство. Искам да Ви поздравя и да Ви пожелая много успехи в надпяването, ценни моменти и незабравими спомени от днешния ден”, заяви на откриването заместник – кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова.

Сред официалните гости бяха народният представител Кольо Милев, председателят на Централния съвет на ,,Съюз на пенсионерите 2004” Валентина Николова, председателят на ,,Съюз на пенсионерите 2004” – София д-р Стефан Груев, председателят на общинското и областно ръководство на ,,Съюз на пенсионерите 2004” – Сливен Пенка Симеонова.

Съборът е традиционен и е част от културния календар на Община Сливен. За всеки изпълнител са предвидени сувенир и диплом за участие.

Проявата се организира от Община Сливен и „Съюз на пенсионерите 2004“ – Сливен.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев