ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА ПОЛОЖИХА КЛЕТВА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

...
11.05.2018 / 20:51

За трета поредна година около хиляда ученици от първи клас положиха клетва пред паметника на Хаджи Димитър. Малчуганите се заклеха да пазят заветите на българските будители и възрожденци наброяваха.

„Радвам се да Ви видя толкова усмихнати и развълнувани. Днешният ден е важен за Вас и съм убеден, че дълго време ще го помните. Учете се на знание и родолюбие и нека те да бъдат неизменна част от пътя, който Ви предстои да извървите. Вие сте нашето бъдеще! Искам да поздравя всички за това, че за пореден път тази прекрасна инициатива е факт. Тя е сигурен знак, че сме на прав път!“, заяви в приветственото си слово заместник - кметът по финансите Румен Иванов.

Поздрав към децата беше отправен и от името на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Сред гостите на церемонията бяха заместник - кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, заместник-областният управител Димитринка Петкова, директорът на Регионално управление на образованието доктор Бисерка Михалева, Ваня Пенчева – член на Иницативния комитет за утвърждаване „Клетвата на първокласника", директори и учители.

Значка - символ на положената клетва получиха всички първокласници от заместник – кметът Пепа Чиликова.

Церемонията продължи с поднасяне на цветя от учениците пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Полагането на клетва завърши с „Розите на България“, инициатива на Министерството на образованието и науката и други организации, свързани с образованието и българите в чужбина. На публични и оживени места в чужбина деца, учители и родители и други представители на българската общност, ще изпълняват едно и също българско хоро.

 

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев