ПЕТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА” , СЛИВЕН 2018

...
14.04.2018 / 12:44

ФОРУМЪТ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НА СЛИВЕНЦИ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА МНОЖЕСТВО НЕЗАБРАВИМИ СРЕЩИ С ТВОРЦИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА

 

Пети Международен фестивал на изкуствата "Магията на вятъра - 2018" ще се състои в Сливен от 17 до 19 април, съобщи директорът на Държавния куклен театър /ДКТ/ в града Ефимия Павлова.

За пети път в Сливен ще се срещнат и покажат творчеството си изявени артисти от страната и чужбина. Фестивалът се организира от Държавен куклен театър - Сливен, със съдействието на Министерството на културата и Община Сливен, под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Програмата на фестивала е наситена с интересни арт прояви на родни и чужди творци, сред които от Швеция, Турция, Унгария и България. Проявите ще се състоят на сцените ДКТ – Сливен, Зала - Сливен , Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, НХГ „Димитър Добрович“ и различни открити пространства в града.

 

Официалното откриване на „Магията на вятъра” 2018 ще се състои на 17.04.2018г. от 10:00 ч. на ларгото пред кукления театър, а ден преди това – на 16.04., от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен, домакините ще представят премиерата на най-новия си спектакъла МАЛКИ ИСТОРИИ ЗА ЛЮБОВТА. Постановката е съвместен проект на Държавен куклен театър – Сливен, Център за изкуства „За Родопите” и Театър „Стафан Бьорклунд”, Швеция. Концепцията и режисурата са на Петър Тодоров, художници са Енид и Стаффан Бьорклунд, Швеция; музикална среда на живо – Петромил Денев; участват –Цветелина Николова, Вангел Апостолов, Петромил Денев.

Основната цел на фестивала е да представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства пред жителите и гостите на Сливен.

„ Не мога да скрия удовлетворението и радостта си, че Международният фестивал на изкуствата МАГИЯТА НА ВЯТЪРА има своето пето издание“, споделя Ефимия Павлова – директор на ДКТ – Сливен и артистичен директор на фестивала. „ Радвам се, че в нашия неголям - ветровит природно и духовно извисен по призвание - град, отново посрещаме изявени автори и творци от страната и чужбина. В днешните трудни времена всяко творческо дело изисква неимоверни усилиия, които ние – организатори и участници - с радост полагаме, защото нашата публика ги заслужава!“ продължава г-жа Павлова.

В програмата са предвидени спектакли както за най- малките зрители, така и за възрастната аудитория. За ценителите на изкуствата ще има и улични представления, шоута, изложби и концерти, които ще бъдат реализирани на различни открити пространства в града.

 

За пети път Сливен ще бъде омагьосан с Международния фестивал на изкуствата МАГИЯТА НА ВЯТЪРА!

http://puppets-sliven.eu/festival/current-edition/

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев