ЗАПОЧВА ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА” , СЛИВЕН 2018

...
11.04.2018 / 08:19

ФОРУМЪТ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НА СЛИВEНЦИ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА МНОЖЕСТВО НЕЗАБРАВИМИ СРЕЩИ С ТВОРЦИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА

 

От 17 до 19 април в Сливен за пети път ще се срещнат и покажат творчеството си изявени артисти от страната и чужбина. Фестивалът се организира от Държавен куклен театър - Сливен, със съдействието на Министерството на културата и Община Сливен, под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.

 

Официалното откриване на „Магията на вятъра” 2018 ще се състои на 17 април 2018г. от 10:00 ч. на Ларгото пред кукления театър, а ден преди това – на 16 април, от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен, домакините ще представят премиерата на най-новия си спектакъла „Малки истории за любовта”.

 

Програмата на фестивала е наситена с интересни арт прояви на родни и чужди творци , сред които от Швеция, Турция, Унгария и България. Проявите ще се състоят на сцените ДКТ – Сливен, зала - Сливен , Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, НХГ „Димитър Добрович“ и различни открити пространства в града. В програмата са предвидени спектакли както за най- малките зрители, така и за възрастната аудитория. За ценителите на изкуствата ще има и улични представления, слайдшоу, изложби и концерти, които ще бъдат реализирани на различни открити пространства в града.

 

Програмата на фестивала: http://puppets-sliven.eu/festival/current-edition/

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев