НАМЕРЕНИЯТА ЗА ПРЕМЕСТВАНИЯ И ВЛИВАНИЯ НА УЧИЛИЩА В СЛИВЕН СРЕЩА НЕСЪГЛАСИЕ И НЕОДОБРЕНИЕ

.................
06.02.2018 / 20:34

Кметът Стефан Радев е оттеглил предложението си за оптимизация на училищната мрежа в Сливен, което беше предвидено да се гласува на заседание на общинския съвет през този месец.

Това беше потвърдено от председателя на общинския съвет Димитър Митев пред протестиращите на митинг днес пред сградата на кметството. Митев се отзова на настоятелните им призиви за отговор по поставените пред управата въпроси. Той увери участниците в протеста, че кметът Стефан Радев ще назначи работна група с участието и на заинтересованите страни, които заедно да обсъдят предвижданите промени и изрично пое ангажимент до разглеждането им в общинския съвет и решение да се стигне едва след постигане на съгласие по тях.

 

Повече от двеста души днес следобед с плакати и знамена се стекоха на площада пред общината да изразят несъгласието си с лансираните от общинската администрация размествания на учебни заведения в различни сгради, вливанията и сливанията им с цел осигуряване на условия за обучение на една смяна. Пред множеството от учители, родители, ученици и граждани говориха представители на училищата, родители и граждани. Те изразиха остро недоволство, че така наречената реформа в този й вид е създала много тревога и напрежение сред учители, родители и ученици в засегнатите учебни заведения. Негативен отзвук за предприетите действия имаше и в социалните мрежи .

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев