Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ Е В СТАБИЛНО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ

Д-р Васислав Петров
05.01.2018 / 14:52

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров на прескоференция в петък съобщи, че финансовото състояние на здравното заведение е стабилно и задълженията от предишен период намаляват.

„Изплащат се заплати, разплащаме се с фирмите и нямаме запори. Никой не би трябвало да се притеснява. Болницата е по-добре отколкото предходната година“, каза той.

Д-р Петров припомни, че лечебното заведение има просрочени задължения от 2013 година, когато техният размер е бил около 2 милиона лева и те постепенно се покриват. 2017 година е приключила с просрочие малко над 1 милион.

Той допълни факта, че Здравната каса не е изплатила на болницата около 470 000 лева за извънлимитна дейност, извършена през 2017 г, като уточни: „Ако бяха намерили начин да ни ги дадат, защото сме вложили лекарства, консумативи и пациентите са излекувани, болницата щеше да има задължение само 600 000 лева“.

Д-р Петров очаква съдействие от община Сливен и Министерството на здравеопазването да се ускорят административните процедури за разкриване на новото отделение по кожни болести, когато влиза в сила новия рамков договор. Той заяви, че ангажимент за разкриване на отделението от страна на МБАЛ е поет с условие, че сградата на досегашния общински диспансер ще се ползва за нуждите на тази дейност и персоналът ще остане на работа.

„Имаше спекулации за продажба на сградата, но това няма как да стане, защото ние нямаме подходяща сграда, а болните трябва да са изолирани. Без сградата няма как да разкрием отделението, а то е необходимо за региона. Имам уверението на колегите, че ще останат да работят“, допълни д-р Васислав Петров.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев