СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КЛИЕНТСКИ ОПАШКИ ЗАРАБОТИ В ЦЕНТЪРА ЗА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ

...
05.01.2018 / 10:12

От началото на 2018 г. в Центъра за административно обслужване към oбщина Сливен вече работи система за управление на клиентски опашки. През декември тя беше в тестов период, а от 3 януари официално започна да работи. Кметът Стефан Радев днес разговаря със служителите. Те споделиха, че работата им е улеснена и обслужват клиентите по-бързо. Няма струпване на опашки, гражданите изчакват реда си, по-бързо се ориентират и не изпитват затруднения.

 

Апаратът за издаване на номера е монтиран във фоайето пред Центъра за административно обслужване. Главното меню показва направленията, по които работи всяко гише – гражданска регистрация, адресна регистрация, търговия и транспорт, ТСУ и деловодство. Всяко главно меню има три подраздела - за получаване на информация, за входиране на документ и за получаване на документ. Клиентите избират опция и получават своя номер.

 

Клиентският номер и номера на обслужващото гише се изписват на монитор, монтиран в центъра. Включено е и гласово оповестяване на поредния номер. Служителите разполагат с таблети, чрез които могат да управляват клиентския поток от всяко работно място. Те могат да повикат нов клиент и да пренасочат гражданите към друго гише при необходимост.

 

Системата е монтирана по предложение на кмета Стефан Радев. При посещението си в центъра през юли 2017 година той се запозна с проблемите в работния процес. Единият от тях беше струпването на много хора пред едно гише, което не е желателно заради работата с лични данни на гражданите. Кметът се ангажира да проучи възможността за въвеждането на електронна система за издаване на клиентски номера и от началото на годината тя е факт. Целта е подобряване обслужването на гражданите и повишаване качеството на услугите.

На ден през Центъра преминават около 200 човека, а Общината предоставя 120 услуги.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев