ПОЛИЦИЯТА ЗАСИЛВА КОНТРОЛА ПО ПОВОД 8 ДЕКЕМВРИ - ПРАЗНИК НА СДУДЕНТИТЕ

...
07.12.2017 / 11:52

Областната дирекция на МВР в Сливен предприе засилени мерки във връзка с предстоящия студентски празник - 8 декември и свързаните с него прояви за осигуряване на нормалното им протичане, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантиране на пътната безопасност.

 

Вече са проведени срещи за предприемане на съвместни мерки с органите на местното самоуправление и местната администрация. Предприети са проверки на питейни и увеселителни заведения.

 

Създадена е организация при необходимост да се взаимодействие с териториалните структури па Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и други компетентни държавни институции.

 

Проведени са срещи с ръководителите на частни охранителни фирми в местата, където се очаква да се състоят празнични мероприятия, с оглед подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

 

Ще бъде завишен контролът над общо опасните средства, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Полицейско присъствие ще има в районите на обектите, където ще се провеждат мероприятията - питейни и увеселителни заведения.

 

Сектор "Пътна полиция" планира провеждане на специализирани полицейски операции в дните 07, 08 и 09 декември на територията на областта, като особено внимание ще се обърне на контрола за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, неправоспособност и на водачите, управляващи технически неизправни МПС.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев