НАПУСНА НИ И ДЪЛГОГОДИШНИЯТ ПРЕПОДАВАТЕЛ В ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАЗИЯ ТАШКО ПОПОВ

...
10.11.2017 / 22:41

Отиде си от този свят дългогодишният преподавател, старши учител и изпълняващ длъжността директор в НХГ "Димитър Добрович" - Сливен, Ташко Попов.

Попов е роден на 15 март 1948 г. в Ямбол. През 1983 г. завършва "Плакат" в Художествена академия при проф. Александър Поплилов. Специализира "Шрифт" при проф. Васил Йончев. Член е на Съюза на българските художници.

От 1983 г. до 1993 г. е носител на национални и международни награди в областта на плаката и графичния знак. Участва в националните изложби на приложната графика, Биеналета на театралния плакат – Димитровград, Международно биенале на политическия плакат – Москва и Международните биеналета в Бърно, Мексико и Лахти.

От 1990 г. преподава в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович" Сливен, специалност „Рекламна графика". Работи в областта на плаката, графичния знак, шрифта, живописта. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции. Носител е на Първата награда на името на Жорж Папазов. Участва в колективни изложби и е автор на над 20 самостоятелни изложби в областта на живописта, рисунката и пластиката, пише yambolpress.bg.

Днес Ташко Попов бе изпратен в последния си път в родния си Ямбол от роднини, приятели, колеги и ученици от сливенската художествена гимназия.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев