МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

...
10.11.2017 / 14:20

Група от Младежкия дом в Сливен участва в проект «iCitizen» /Аз гражданинът/ по програма « Еразъм+» на ЕС за безопасен Интернет в Унгария, съобщи ръководителката на проекта Анелия Иванова.

 

Това е многостранен е младежки обмен, който има за цел да помогне на младите хора да станат по-осведомени като потребители на интернет чрез дискусии как изглежда един уважаващ себе си интернет гражданин.

Проектът обхваща шест страни: Хърватска, Литва, Италия, Унгария, България и Турция, като всяка от страните в програмата участва с група от четири младежи на възраст между 16-20 години и един лидер на групата.

По време на проекта планирахме да открием света на интернет от различни ъгли и да създадем папка с ресурси с различни данни относно правилата в мрежата и безопасен интернет. Чрез методите на неформалното образование и в открити дискусии представихме мерките на правителствата и различните сайтове и платформи в различните страни, които гарантират сигурността на гражданите в мрежата. Младите хора от шест държави /30/ изразиха мнение, че трябва да имаме и електронни министерства /както в Литва/, които да работят за безопасна интернет среда.

 

Анелия Иванова- ръководител на проекта и експерт в Младежки дом-Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев