ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В СЛИВЕН Е ОКАЗАЛА СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА БЛИЗО1700 ДЕЦА В УЧЕБНИТЕ СТАИ

...
10.11.2017 / 14:09

Екипи на полицията са посетили 6645 адреса съвместно с Регионалното управление по образование и Дирекция „Социално подпомагане” на територията на област Сливен, съобщиха от ОД на МВР.

 

На работна среща днес, инициирана от областния управител на област Сливен Чавдар Божурски, беше изнесена информация по актуалното състояние и конкретните резултати по прилагане на механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. От страна на ОДМВР-Сливен, участие взеха началници на районни управления, началници на „Териториална полиция” и инспектори в „Детска педагогическа стая”. В първия етап от процеса на обхват на деца и ученици, незаписани или отписани от учебния процес, проведен в периода 07-12 септември, полицейски служители са посетили 6645 адреса. Ангажирани са 69 служители от „Териториална полиция” и инспектори „Детска педагогическа стая”. Полицейските служители оказват съдействие основно при установяването на децата и родителите по адресни регистрации, удостоверяване на тяхната самоличност, като и сигурността на екипите. По данни на доклад, изнесен от Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование към Регионално управление по образование-Сливен, в резултат на съвместните усилия на институциите в детските градини и училищата са върнати 1699 деца на възраст от 5 до 16 години. В чужбина са 1862 деца, неустановени на адрес са 781. Незаетите места са 2127.

Предстои да се анализират досега получените данни и да се покрият незаетите места. Това е предвидено да се реализира през втория етап на програмата в периода от 2 до 24 ноември.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев