ОТ НАЧАЛОТО НА 2018 Г. СМЕТОСЪБИРАНЕТО В ШЕСТ КВАРТАЛА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА ЕЖЕДНЕВНО

...
10.11.2017 / 09:43

Започна поетапна подмяна на съдовете за битови отпадъци в Сливен. В момента се подменят контейнерите в районите на големите булеварди на града. Това съобщи Николай Бакърджиев, началник- отдел „Екология" в Община Сливен.

 

Вече са поставени 220 нови метални контейнера тип „Бобър“с вместимост 1100 л. Те са осигурени от ДЗЗД „ Грийн партнърс-БКС“, което извършва сметосъбирането и сметоизвозването в Сливен. Миналата година бяха подменени 190 контейнера от същия тип. Планира се подмяна и за следващата година.

 

От началото на 2018 г. сметосъбирането в кварталите „Българка“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Младост“ , „ Ст.Заимов“ и „ Даме Груев“ ще се извършва ежедневно. В тези квартали ще бъде оптимизиран броят на контейнерите. Промяна ще има и в кв. „ Речица“, където съдовете за битови отпадъци се почистват сега веднъж в седмицата. От следващата година това ще става два пъти седмично.

 

Община Сливен напомня на гражданите да използват контейнерите за битови отпадъци по предназначение. Предвид предстоящия зимен сезон да не се изхвърля в тях неугасена пепел от отоплителни уреди на твърдо гориво. При наличие на строителни отпадъци от ремонти да се ползват услугите на специализирани фирми с контейнери.

 

Информация относно изхвърлянето на различни отпадъци от бита се намира на сайта на Община Сливен www.sliven.bg , раздел „Околна среда, Отпадъци“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев