ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН Е ПОЛУЧЕН ИСК ЗА ВРЪЩАНЕ НА 21 МИЛИОНА ЛЕВА

...
10.11.2017 / 08:00

В началото на мандата Стефан Радев спаси община Сливен от запор за 21 милиона лева

 

Искът на МОСВ от 4 милиона лева, заради който бяха запорирани сметките на Община Сливен, не е единствената претенция, свързана с водния цикъл на града. Това стана ясно по време на брифинг на кмета Стефан Радев. Преди 2 години в общинска администрация е получен иск за връщане на 21 милиона лева по втория етап на водния цикъл, изпълняван в мандата на Кольо Милев и тогава имаше опасност сметките да бъдат запорирани не за 4, а за 21 милиона лева.

Благодарение на усилията, които положи Стефан Радев и съдействието на Министерството на регионалното развитие, вторият воден цикъл беше спасен. Министерството отпусна 1,5 милиона лева субсидия и обектът успешно беше въведен в експлоатация.

 

„Спасихме се от тази опасност благодарение на помощта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от където ни отпуснаха 1,5 млн. лв. субсидия, за да можем да въведем в експлоатация канализацията, която беше правена по време на предходното управление, и да не дължим тези 21 млн. лв.“, припомни кметът.

Искът за 4 милиона е последната от големите претенции, които е имало към Общината, свързани със стари периоди.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев