ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ОТБЕЛЯЗВА 110 ГОДИНИ СЪС СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

...
27.10.2017 / 14:43

По случай 110 г. от своето създаване Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати в цялата страна. В различни дни през седмицата от 30.10.2017 г.до 03.11.2017 г., със съдействието на областни управители, кметове на общини, на предприятия и ръководства на професионални гимназии, в които има въведено дуално обучение, инспектори по труда ще информират и консултират настоящи и бъдещи работници и служители, както и работодатели, за правата и задълженията им и ще им разкажат за подкрепата, която могат да получат от Инспекцията.

На територията на област Сливен инициативата е подкрепена от община Нова Загора,

Професионална гимназия по механотехника Сливен, където е въведено дуално обучение и ЗММ – Сливен - предприятието, където учениците получават професионалните си умения по избраната специалност

Информационните дни на ИА ГИТ в област Сливен ще се проведат както следва:

30.10.2017 г. от 13.30 часа на територията на ЗММ – Сливен – Информационен ден за учениците в Професионална гимназия по механотехника гр.Сливен. Ще бъде представена презентация за дейността на ИА ГИТ за осъществявания цялостен контрол по спазване на трудовото законодателство и ще се обсъди с учениците как да работят безопасно.

02.11.2017 г. от 10.30 часа – в сградата на община Нова Загора – гражданите на общината ще имат възможност да получат информация и консултация за своите трудови права, както и отговори на други въпроси, свързани с дейността на Инспекцията, които ги интересуват.

На 3 ноември 1907 г. с Указ на княз Фердинанд е създаден Инспекторатът по труда - първообразът на днешната Инспекция по труда в България, която е една от най-старите институции в България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев