В СЛИВЕН СЕ СЪСТОЯ РАБОТНА СРЕЩА-ДИСКУСИЯ ПО ДЕМОГРАФСКИТЕ И СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ

...
06.10.2017 / 21:40

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова в Сливен взе участие в работна среща-дискусия в областта на демографските и социални проблеми. В нея участваха структурите на държавната администрация, синдикатите, неправителствени организации.

Сливен е сред областите, които се нареждат близо до най-бедната Видинска област по редица показатели. Доходът на населението от работна заплата през периода 2008-2016 г. в страната е нараснал с 46 процента, а в Сливенска област - с 13,6 на сто или възлиза на 5 723 лева - съобщи Теменужка Златанова, експерт от екипа на заместник-министъра. Средната работна заплата за тази година е 1040 лева за страната срещу 790 лева за областта. По време на дискусията участниците в срещата съобщиха за проблеми в процедурите за трудоустрояване, в начините за социално подпомагане, в образованието на маргинализирани групи от населението, в липсата на добро заплащане на социалните работници. Всички участници ще изпратят в МТСП писмени становища и предложения за промени. Те ще бъдат анализирани. Целта е да се изработи регионална демографска политика.

След срещата в областната администрация Султанка Петрова посети Общностния център в Сливен. Тя се запозна с екипа, материалната база и наблюдава методически занимания с децата.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев