УЧАСТНИЦИ В МЛАДЕЖКИЯ ЛАГЕР "ТУИДА 2017” ПОЛУЧИХА БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ПРИНОС В ПРЕВЕНЦИЯ ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

...
03.10.2017 / 19:00

Пепа Чиликова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности” и председател на Обществения съвет за наркотични вещества в Сливен връчи благодарствен адрес на 26 души, организатори и участници в младежкия лагер "Туида 2017”. „Оценяваме Вашия принос в превантивната дейност. Приемете нашите най-искрени благодарности за дарената от Вас помощ и подкрепа. Желаем Ви здраве, лични и професионални успехи”. Това стана днес на редовно заседание на Общинския съвет по наркотични вещества, в което участваха Пепа Чиликова и Валя Радева, секретар на община Сливен.

Поздравителни адреси получиха СУ "Пейо К. Яворов", ПГИ "Д-р Димитър Табаков", СУ "Йордан Йовков", Спортното училище, ПГЕЕ "Мария Кюри", ГПЗЕ "Захарий Стоянов", ПГ по механотехника, ПХГ "Дамян Дамянов". Отличени за принос в организацията бяха Димо Маринов, комендант на лагера, екипът на крепост Туида, ДТА „Тракийче”, КСТ „Сливен”, членовете на съвета по наркотични вещества д-р Юлия Бянкова, Владимир Друмев, Лилия Радева, Елена Гвоздейкова, Борил Димитров, Андрей Алексиев и Владимир Демирев. Специални благодарности за активно участие в проявата получи ученичката Яна Гюзелева.

През юни т.г. на крепостта Туида в Сливен беше проведен петдневен младежки лагер с участието на 232 деца от 7 до 11 клас от 9 училища. Организатори на проявата бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към община Сливен. Инициативата за провеждане на тематичен младежки лагер целеше превенция на употребата на наркотици и усвояването на здравословни модели на поведение от младите хора. По време на лагера децата изявяваха своите творчески умения и получиха нова информация по темата в неформална обстановка и приятелска среда.

Чиликова благодари на организаторите и участниците в младежкия лагер, на родителите, които проявиха своето доверие към събитието и пожела догодина проявата да прерасне в национална. „За да не стигат наркотиците до децата ни, ние трябва да отговаряме на бързите темпове с които те се развиват и то доста по-напред, във всяко едно отношение, от предишни поколения”, посочи Чиликова.

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев