„ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА” ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА ТРУДОВИТЕ ОТНОШЕНИЯ

...
02.10.2017 / 15:35

Дирекция „Инспекция по труда” Сливен извършва проверки на всички земеделски производители на територията на областта за законосъобразното възникване на трудовите отношения. От 2015 г. земеделските стопани, отглеждащи плодове и зеленчуци, розов цвят и лавандула, могат да се възползват от създадения в Кодекса на труда облекчен ред за наемане на работна ръка по силата на трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа. Този договор е с продължителност от един ден.

Вече работи програмният продукт, който надгражда досегашната система за заверяване на образците на еднодневни трудови договори, като създава възможност за регистрирането им онлайн, включително в извънработно време. Средствата са осигурени по проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Програмният продукт предлага и други функционалности с цел облекчаване администрирането на процеса по сключването на еднодневните трудови договори, като директно генериране на данните на лицата, които вече са вкарани в системата, калкулатор за изчисляване на дължимите авансово осигурителни вноски и т.н. По проекта са назначени помощник-инспектори,които могат при заявка да представят възможностите на системата и на място в офисите на земеделските стопани.

Остава и възможността за заверяване на образците на еднодневни трудови договори на място в дирекциите „Инспекция по труда“ по местонахождение на имотите. За размерите на осигурителните вноски, както и по други въпроси, свързани с този вид договор можете да се консултирате на тел. 044/622923 или на място в инспекцията.

За периода от м.януари 2017 г. до м.септември 2017 г. са закупени 13 970 еднодневни договори от 266 земеделски производители.

 

Ирена Иванова

Директор на Д ИТ Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев