УЧЕНИЦИ И РЪКОВОДИТЕЛИ ОТ ППМГ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОЕКТ ЗА АКТИВИЗИРАНЕ НА МЛАДИТЕ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ

ППМГ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
27.09.2017 / 08:48

ППМГ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

 

Над 150 ученици и 11 ръководители се включиха в проект по направление „Активирай младите”, който се провежда под наслов „Срещу агресията в училище”. Проектът е към Министерството на младежта и спорта, по чл. 10а от Закона за хазарта. Той е осъществен от екип учители и ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“, чрез Училищното настоятелство към гимназията. Проектът е на стойност 29 895 лв. и се реализира в периода 1 юли – 30 септември.

 

За проекта и дейностите по него разговаряхме с ръководителя на проекта Мариана Милева.

 

Г-жо Милева, каква е целта на този проект?

 

Целта е чрез дейностите по него да се изгради социално отговорно поведение и превенция на агресията, с което да се подобри качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в гимназията. Да съчетаем летен отдих с дискусии и практически занятия за разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове зависимости. Да изградим умения за справяне с тях и да насърчаваме здравословния начин на живот; да формираме поведение на толерантност, сътрудничество и екипност; да изградим екологични навици в отношението към околната среда.

 

Каква е целевата група? Колко ученици и учители са включени в проекта?

 

Над 50 ученици вече се включиха в тематичен спортен лагер в СОК „Камчия“ в периода 31 юли – 7 август, в лагер по спортно ориентиране в м. Карандила в периода 7 - 14 септември, в тематичен еколагер в СОК „Камчия“ в периода 7 – 14 август и в обучение по медиация в к-с „Хелиос“ в Приморско в периода 21 – 28 август. Като ръководители на групи се включиха колегите Лидия Димитрова, Цветан Русинов, Станислав Димитров, Кристина Димитрова, Красимира Иванова, Росица Миндова.

 

Освен лагерите, какви други дейности включва проектът?

 

Работата по проекта предвижда още участие на ученици в оформянето на кът за отдих в градинката пред ППМГ „Добри Чинтулов“. Учениците ще засадят дървета и храсти. С помощта на родители ще бъдат монтирани пейки и кошчета за боклук, както и лампи за градинско осветление. Това има много по-голям възпитателен ефект върху подрастващите, защото ги включва в реална промяна на средата.

Още снимки от новината

ППМГ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
ППМГ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев