НА 17 СЕПТЕМВРИ ЗАПОЧВА 57-и ТЕАТРАЛЕН СЕЗОН НА КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН

...
13.09.2017 / 09:44

„Хей, Яцичек“ е първото представление за новия сезон, с което сливенските кукленици ще зарадват своята вярна публика, съобщиха от кукления театър.

 

На 17 септември, от 11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен, започват театралните вълшебства със спектаклите на театъра през новия театрален сезон. Малчуганите ще могат да се забавляват с приключенията на зайчето Яцичек и неговата приятелка Катеричката в представлението ХЕЙ, ЯЦИЧЕК, от Дейзи Мразкова, режисьор Елза Лалева.

 

Вдъхновени и изпълнени с творчески заряд и нови идеи, всички от трупата се подготвят усилено както за срещите си със зрителите, за участия в редица предстоящи фестивали - първият от които Международен куклено-театрален фестивал "Златният делфин 2017" във Варна, така и за новите спектакли, с които ще зарадват своята публика. Предстои и премиера на спектакъла ДРАКОНЪТ,с режисьор Бисерка Колевска.Работи се усилено и по редица други интересни проекти като творческа лаборатория под ръководството на актрисата и режисьор Габриела Хаджикостова, по време на която ще се развие и надгради един от най-успешните спектакли за възрастни на театъра – ДОКОСВАНЕ.

В подготовка е и предстоящото 5-то юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА“, на който театърът е организатор и домакин. В подготвителен етап са и много други интересни творчески проекти.

Със спектакъла ХЕЙ, ЯЦИЧЕК на 17.09.2017 г. от 11.00 часа - започват и редовните неделни представления на Куклен театър-Сливен.

Яцичек е едно малко дете т.е. зайче, което си има любима приятелка – Катеричка. Двамата обичат да си играят, да се радват на живота и да се учат от него. Така е, докато си играеш научаваш много неща…За приятелството, за възрастните, за пакостите, за това как едно дърво може да се превърне в слон и да разказва приказки.

 

ХЕЙ, ЯЦИЧЕК

Автор - Дейзи Мразкова

Превод - Майя Петрова, Елза Лалева

Режисьор - Елза Лалева

Сценография - Евелина Савицка

Музика - Константин Цеков

Участват: Ангелина Русева, Евгения Ангелова, Тихомир Трифонов, Цветелина Николова.

 

Спектакълът е за срещата на детето с Големия Свят и чистосърдечното му желание да си обясни неговите правила и чудатости. За Яцичек и Катеричката няма никакво съмнение, че Светът е създаден за радост и красота и те са напълно щастливи в него…докато Къртицата…Оо, за нея ще разберат тези, които дойдат и видят смешния и красив куклен спектакъл!

На 24 септември от 11.00 часа, в салона на театъра, малките зрители ще видят любимата на много поколения приказка

ПРИНЦЕСАТА И ГРАХОВОТО ЗЪРНО

По Ханс Кристиян Андерсен

 

Драматизация – Тодор Вълов, Христина Арсенова

Постановка– Христина Арсенова

Сценография, кукли и костюми –Свила Величкова

Музика– Петко Манчев

Изпълнение на кукли и костюми –Анна Пулиева

Изпълнение на декор– Ирослав Петков

Участват: Атанас Махнев, Евгения Ангелова, Мария Райчева.

 

На 1октомври, Сливенският куклен театър ще срещне децата с приключенията на войника в класиката на Андерсен

 

ОГНИВОТО

Драматизация - Юрий Дачев

Режисьор - Бисерка Колевска

Сценография - Свила Величкова

Музика - Петър Цанков

Участват: Ангелина Русева, Борис Георгиев, Евгения Ангелова, Петромил Денев

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев