КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЖЕЛА НА ДИМИТЪР КАРАЗАПРЯНОВ УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ В МЕДИЦИНАТА

...
08.08.2017 / 16:16

Кметът на Сливен Стефан Радев прие днес в Общината Димитър Каразапрянов, спечелил златен медал на международна олимпиада по биология и неговия баща – д-р Антоан Каразапрянов.

 

„Много съм радостен, че имаме представител на Сливен, който е сред лидерите на света и то в такава сериозна научна общност като биологията. Винаги съм казвал, че образованието е възможно най-добрата и доходоносна инвестиция“, посочи кметът на Сливен.

 

Радев благодари на преподавателите, които са го подготвили за този успех и на семейството му за подкрепата. Кметът подари първия лекарски стетоскоп на Каразапрянов, вече студент по медицина в София.

 

„Надявам се, че това да е само стъпка в една много успешна кариера, повод за бъдеща професионална и житейска радост, и удовлетворение от постигнатите резултати”, каза още Радев.

 

Димитър Каразапрянов бе част от Българския отбор, който се завърна с три медала – златен, сребърен и бронзов, от международната олимпиада по биология във Великобритания. Отборът ни бе представен от трима ученици от Националната природо-математическа гимназия и един от Софийска математическа гимназия.

 

Димитър Каразапрянов, възпитаник на ПМГ „Добри Чинтулов” и на Националната природо-математическа гимназия разказа накратко за подготовката си за големия успех, както и за перипетиите през които е преминал. По думите му трябва да се направят промени в образователната система, за да се стимулират възможностите на учениците, в която и да е област на образованието.

 

Димитър Каразапрянов е победител в множество международни състезания по химия и биология. Безспорни успехи в областта на биологията и химията има и неговият по-голям брат Петър, вече последна година студент по медицина. Техните учители в сливенската гимназия са Росица Делчева - биолог и Ваня Станчева – химик. Двамата са спечелили общо 23 медала от състезания по химия и биология. Това са успехи за Сливен, посочи д-р Каразапрянов.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев