СЪБОРЪТ „КАРАНДИЛА ПЕЕ - 2017” ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 5 АВГУСТ

...
02.08.2017 / 10:26

Самодейци от 50 пенсионерски клуба от цялата страна ще участват в XVIII Национален фолклорен събор-надпяване „Карандила пее”, който ще се състои на 5 август /събота/ 2017 година. Това съобщиха от общинската пресслужба.

Събитието ще започне от 9.30 часа на поляната пред почивна станция "Миролио" в м. Карандила в Сливенската планина, уточни Пенка Симеонова, първи заместник-председател на Централния съвет на „Съюза на пенсионерите -2004”.

На участниците в надпяването община Сливен е осигурила грамоти и сувенири. Специален гост на събора ще бъде известната народна певица Калинка Сгурова.

В надпяването ще се включат 42 колектива и близо 20 индивидуални изпълнители от различни краища на страната. Те ще се представят с по три изпълнения. Най-малкият участник в надпяването е 8 годишен, най-големият – 82 годишен мъж.

Община Сливен направи необходимата организация по обезопасяване на района за провеждане на събора. Теренът е окосен и обезпаразитен. Осигурен е превоз за самодейците - участници в събора.

"Карандила пее" се организира от Община Сливен и "Съюз на пенсионерите 2004".

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев