В СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ГАВРАИЛОВО СЕ СЪСТОЯ 16-ТО ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА "ЗЛАТНА ПРАСКОВА"

...
27.07.2017 / 14:57

Събитието се организира от община Сливен, Министерството на земеделието, храните и горите, кметство село Гавраилово, НЧ "Слънце 1928", Институт по овощарство - град Пловдив, Организация на производителите на праскови "Българска праскова" ООД, Национална служба за съвети в земеделието и се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази удовлетворението си от провеждането на традиционния празник, който обединява хората в столицата на Долината на прасковите - село Гавраилово.

Програмата предвижда семинар за производители, дискусии и лекции за състоянието на овощарството в страната, проблемите и новите възможности пред младите фермери. През целия ден има фотоизложби на тема "Най-вкусната българска праскова", на рисунки на тема "Праскова", изложба на тема "Прасковата - минало, настояще, бъдеще", както и демонстрация как се прави сладко от праскови. Ще има посещение на градина с праскови, на линия за заготовка на праскови за износ.

 

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев