СЛИВЕН ЩЕ ЧЕСТВА 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ НА 18 ЮЛИ

...
12.07.2017 / 10:58

През тази година България ще отбележи 180 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски. По инициатива на Общобългарски комитет „Васил Левски“ 2017 г. е обявена за година на Васил Левски.

Честването в Сливен ще се състои на 18 юли, от 20.30 ч. на пл. „Васил Левски”, до паметника на Апостола на свободата. „Младите ни и талантливи актьори Ивайло Гандев, Вяра Начева и Димитър Марков откликнаха на нашата покана и по сценарий на Ивайло Гандев, ще представят поетичен рецитал, посветен на Васил Левски”, съобщи заместник-кметът по хуманитарните въпроси Чиликова. За честването на паметника ще бъдат поставени караули с факли.

Той е безспорната личност, която обединява всички българи и изгражда образа на страната ни по съвременните стандарти с богатството на своите идеи и родолюбие. Славният път на Апостола минава и през Сливен – град на хайдути и бунтовници, център на родолюбие и патриотизъм. На този ден се прекланяме пред Васил Левски – знаменосец на Панайот-Хитовата чета, който написа на сливенския войвода съдбовните думи: „Ако е за Българско, то времето е в нас и ний сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме”.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев