БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ ПРЕДСТАВЯ ДЕБЮТНИЯ РОМАН НА ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА – „КЛАДЕНЕЦЪТ“

...
25.01.2017 / 09:29

Библиотека „ЗОРА“ представя дебютния роман на Веселина Седларска – „Кладенецът“ на 26 януари /четвъртък/ от 17.30 часа, съобщи директорката Мариета Главчовска.

Веселина Седларска е журналист, работи за сайтовете „Клуб Z“ и „Редута“. Автор на книгите „Сънувах Мисисипи“, „Пасажерите на Ной“, политически коментари, хуманитарни есета и кратки статуси, четени понякога по над 50 000 пъти и често предизвикващи полемика в социалните мрежи.

„Кладенецът” е нейният дебютен роман. Той е силно повлиян от журналистическата й професия, но в него тя се насочва в необичайна за нея посока – не към злободневните политически и социални теми, а към личностното развитие и психологията.

Романът разказва за курс по психология и творческо писане, който получава трудната задача да довърши един ръкопис. Самият ръкопис разказва историята на жена, която преминава през психотерапия и се опитва да открие причината за своето нещастие и да се промени.

Споменати и цитирани са множество авторитети в психологията и философията – от Юнг и Фройд, през Айн Ранд до д-р Менис Юсри.

Самият роман е една нестандартно разказана, но силно вълнуваща история за пътешествието на един човек навътре в кладенеца на неговото собствено подсъзнание, където се крият чудовищата, пречещи на щастието му.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев