ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ СПАСИХА ОТ ОПОЖАРЯВАНЕ НАД 1000 ДЕКАРА ОБЩИНСКА ГОРА КРАЙ СЕЛО ГЛУШНИК

29.12.2015 / 17:25

Кметът на Сливен Стефан Радев изказва благодарност на всички участвали в гасенето на пожара

Над 60 души – служители на РС ПБЗН, РУП, ОП ЗГВР, общинската администрация и доброволци, успяха за по-малко от 2 часа да спасят 1000 дка общинска гора.

Късно вечерта на 28.12.2015 г. е получен сигнал за пожар в землището на с. Глушник, местността „Байча”. В овладяването на пожара взеха участие екип от 4 души със специализиран автомобил на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението (РС ПБЗН), 25 служители, съоръжени с лопати, тупалки и водни ранцеви пожарогасители с 6 високо проходими автомобила на Държавното горско стопанство, 15 автомобила, лична собственост на 20 доброволци от с. Глушник, трите ловни дружинки от селата Глушник, Тополчане и Калояново, и два високопроходими автомобила с 3 души от общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси”.

Пожарът е обхванал площ от около 31 дка суха тревна растителност с единични дървета. Спасени са около 1 000 дка смесена гора, общинска собственост.

Мястото на разразилия се пожар е на 6 км към билото на планината. Теренът е изключително труден, при това предвижването е ставало в тъмната част на денонощието.

Организацията на гасенето извършил кметът на селото Димитър Петков. По-всяка вероятност запалването е предизвикано при боравене с открит огън от неизвестен засега извършител.

При извършения оглед е установено, че няма пострадали хора и животни и не е засегната съседната гора. Изгорели са сухи треви.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев