ПРЕУСТАНОВЯВА СЕ ПРИЕМАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ НА СМЕТИЩЕТО В СОТИРЯ

...
09.12.2015 / 17:26

По заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев от 10 декември 2015 година се преустановява приемането на отпадъци за депониране на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, съобщи инж. Николай Бакърджиев, главен експерт в отдел "Екология" на общината.

 

Битовите и неопасните отпадъци от територията на община Сливен трябва да се транспортират до сепарираща инсталация за отпадъци на ДЗЗД „Обединение Екосорт Ямбол“, която се намира до Регионалното депо в с.Хаджи Димитрово, община Тунджа, област Ямбол.

 

Заповедта на кмета е на основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, във връзка с изпълнение на процедурите по закриване на депо за неопасни отпадъци с. Сотиря, община Сливен по реда на Наредба № 6 от 27.08.2013 г. за условията и изискванията за изграждане и експлоатация на депа и на други съоръжения и инсталации за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци (обн., ДВ, бр. 80 от 13.09.2013 г., в сила от 13.09.2013 г.) и във връзка с влизане в действие на Регионална система за управление на отпадъците – Ямбол.

 

Контролът по изпълнение на заповедта ще се осъществява от инж. Стефан Кондузов – заместник-кмет "Устройство на територията и строителството", Община Сливен.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев