ОБЩИНАТА ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ПО ОПАЗВАНЕТО НА СТАРИЯ БРЯСТ

...
09.12.2015 / 17:06

Общината предприема мерки по опазването на Стария бряст. Ландшафтният архитект Емилия Кючукова поема прякото изпълнение на мероприятията и дейностите, свързани с опазването на символа на Сливен. Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

Освен обследване на състоянието на дървото и полагането на необходимите грижи, общинското ръководство предвижда да проведе конкурс за визуално-информационно представяне на Бряста в пространството около него, като от участниците ще се изискат нови предложения и проекти за оформление и реклама.

 

Ще бъдат разгледани договорите, сключени от Община Сливен през 2014 г. и 2015 г. с „Фортис Фасилити” ООД. Първият от тях е за извършване на оценка на здравословното състояние на Стария бряст и определяне на необходимите възстановителни мерки, а вторият е за възстановителни и укрепителни дейности.

 

Емилия Кючукова ще изготви становище по подписаните договори и ще предприеме съответните мерки за изпълнение на дадените препоръки. Ще се проучи каква е възможността за целта да бъдат усвоени средствата от наградния фонд на конкурса на фондация „Еко Общност” - „Дърво с корен 2013”, които са в размер на 800 лв.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев