ТУНДЖА В ТВОРБИТЕ НА ХУДОЖНИЦИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И ОДРИН

....
09.12.2015 / 11:00

" Тунджа в три изложби” се нарича проектът, събрал творбите на художници от три града от средното и долното течение на Тунджа - Сливен, Ямбол и Одрин.

Тази обща експозиция е подредена в галерия „Май” и може да бъде посетена до 15 декември.

 

Имената на авторите от южната ни съседка са непознати на сливенските ценители, но творбите им със сигурност представляват интерес: Müslüm Özcan, Ayhan Çetin, Ersan Sarıkahya, Deniz Gökduman, Gökhan Temizel, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu. За отбелязване е, че някои от гостите от Одрин имат и своя преподавателска кариера в Университета в техния град.

 

Градът-домакин е представен от Александър Дойчинов, Анжела Терзиева, Благовеста Желязкова, Велин Динев и Веселин Дамянов - Вес. Имена на автори от различни поколения творци.

 

От Ямбол със свои творби в проекта участват Диана Йорданова, Радостина Колева, Коста Стоянов, Цветан Казанджиев и Петър Тепсизов.

 

Още веднъж да направим и пояснението на заглавието на инициативата – Тунджа в три изложби – всъщност става дума за една изложба като съдържание, която се представя пред публиката в трите града.

 

Благовеста Желязкова

 

Още снимки от новината

Момент от откриването на изложбата

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев