ГРАЖДАНИ И ЖЕЛЕЗНИЧАРИ СЕ ОБЯВИХА СРЕЩУ ПРОМЯНА НА ГРАФИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА БЪРЗИЯ ВЛАК „ЧАЙКА”

...
08.12.2015 / 10:25

Подписка от граждани и синдикалисти внесоха днес в Общинския съвет в Сливен Тодор Иванов – председател на Районния съвет на КНСБ в Сливен, Димитър Димитров, представител на синдиката на железничарите към КНСБ, и началникът на гара Сливен Илия Илиев. Те се срещнаха с председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Подписката, в която за кратко време са се подписали над 300 души, е по повод на намерението за промяна в графика за движение на бързия влак „Чайка” от Бургас до София, през Карлово, и обратно, което предвижда движение на влака само веднъж седмично в едната и другата посока, съответно в петък и събота.

 

Синдикалистите настояват община Сливен да защити интереса на гражданите от региона за запазване на досегашното разписание. Те изразяват общото мнение и загрижеността на сливенци, че с тази промяна хиляди пътници ще бъдат лишени от една удобна и предпочитана възможност за предвижване до важни центрове като столицата София, пристанищния град Бургас и всички населени места по подбалканската линия.

 

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев се ангажира да внесе подписката в постоянните комисии на съвета за становище и за предприемане на съответните на него действия.

 

По решение на Централното управление на „БДЖ – пътнически превози” ЕООД от 13 декември бързият влак „Чайка” ще се движи в петък от София към Бургас и в събота – от Бургас към София. Така някогашният експрес, а по-късно бърз влак „Чайка” за срок от една година се превръща във превозно средство за уикенда. Положението, което е крайно неприемливо за пътниците, смятат протестиращите.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев